Zeiss

Zeiss brillenglazen altijd met volledige uv-bescherming!

Breng de gezondheid van uw ogen niet in gevaar
Om onze huid te beschermen, gebruiken we zonnebrandcrèmes. We hebben echter niet veel opties om onze ogen te beschermen tegen schadelijke UV-straling. Vaak wordt vergeten dat UV-licht ook op lange termijn schadelijk kan zijn voor de gezondheid van onze ogen en het omliggende weefsel. Helaas blokkeert slechts 1 op 5 brillenglazen de UV-straling tot 400 nm. Dat betekent dat 4 van de 5 brillenglazen de UV-straling niet of slechts gedeeltelijk blokkeert. Hierbij wordt UV-straling doorgelaten door het brillenglas, wat schade kan aanrichten aan het oog en omliggend weefsel.

UV-straling is altijd aanwezig. Het hele jaar door, elke dag, zowel in de winter als in de zomer, op zonnige en zelfs op bewolkte dagen kan de blootstelling aan UV-straling op zeeniveau 70-75% bereiken. UV-straling heeft enkele positieve effecten op de mens, zoals de activatie van Vitamine D door blootstelling van de huid. De straling stimuleert ook de productie van melanine, de eigen bescherming van het lichaam tegen verbranding en waardoor u een bruin kleurtje krijgt.

Indien uw niet-beschermde huid echter wordt blootgesteld aan UV-straling gedurende een langere periode, kan dit schade veroorzaken, zoals een versneld verouderingsproces van de huid, rimpels, zonnevlekken, sproeten en in ernstige gevallen zelfs huidkanker.

Maak je website met Websitemachine.nl