Contactlenzen kunnen ook bij kinderen aangemeten worden

Contactlenzen en kinderen

 

Lenzen voor kinderen

Voor kinderen zijn contactlenzen net zo veilig en comfortabel als voor volwassenen. Voor de meeste kinderen vanaf een jaar of acht zijn contactlenzen prima geschikt. Hij of zij hoeft daarvoor niet eerst naar de oogarts. Dat je moet wachten tot je zestien bent om contactlenzen te kunnen dragen, is inmiddels achterhaald. Belangrijk is een goede motivatie en dat het kind zorgvuldig met de contactlenzen kan omgaan en kan onderhouden.

WELKE LENZEN VOOR KINDEREN?

Bij kinderen is de eerste lenskeuze nachtlenzen of zachte lenzen. Met nachtlenzen heb je overdag geen lenzen op je oog, dit is ideaal bij het spelen, gym, sporten en zwemmen. Kinderen met een min-sterkte tot -4.5 kunnen nachtlenzen dragen. Zachte lenzen zijn er in verschillende soorten en in alle sterktes te krijgen. Wanneer je kind de lenzen alleen gaat dragen tijdens sport of af en toe zijn daglenzen het meest geschikt. Wil jouw kind elke dag zachte lenzen dragen, dan zijn de twee wekelijkse lenzen of maandlenzen meer van toepassing. Onze contactlensspecialist zal met jou en je kind overleggen, welke contactlenzen het meest geschikt is.

Vrijblijvende lensscreening

Maak voor je kind een afspraak voor een vrijblijvende lensscreening, we bekijken de ogen van je kind of deze geschikt zijn voor lenzen. Samen bepalen we welke lens het beste bij je kind past. 

Maak je website met Websitemachine.nl